Wie op de Rozengracht 105-B5 in Amsterdam een winkel verwacht komt bedrogen uit, de Werkplaats Marlies is ook echt een werkplaats. Omringd door materialen, werkbanken en specialistisch gereedschap werkt Marlies Pinksterboer aan de realisatie van de wensen van haar klanten.

Er zijn nog maar weinig edelsmeden in Nederland die puur in opdracht werken. Klanten komen dan ook uit het hele land naar Marlies toe met de meest uiteenlopende wensen.

 

Marlies Pinksterboer heeft haar opleiding gevolgd aan de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden in Schoonhoven en aan de Rietveldacademie. Sinds 1994 heeft zij haar eigen werkplaats. Aanvankelijk in partnerschap onder de naam VOF De Stokerij, sinds 2009 als eenmanszaak.

Na de Rietveldacademie heeft Marlies 7 jaar als autonoom kunstenaar gewerkt. Ze besloot het roer om te gooien omdat ze grotere vervulling haalt uit het samen met een klant toewerken naar een gezamenlijk resultaat.

Een klant: “Voor mij zit het plezier van een bestelling bij Marlies grotendeels in het uit handen geven van mijn wensen aan haar creativiteit. Ze tilt mijn idee naar een sieraad waar ik nooit van had kunnen dromen.”